5 نوآوری که شهرها را در 5 سال آینده هوشمند میکنند
آیبی ام (IBM) در راستای پروژهای 5 نوآوری را معرفی کرده است که در صورت عملی شدن میتوانند ظرف 5 سال آینده شهرها را دگرگون کرده و آنها را به شهرهایی هوشمند تبدیل کنند.
به گزارش مهر این شرکت انفورماتیکی از حدود دو سال قبل در پروژهای با عنوان پنج سال بعد در پنج (Next Five in Five ) با معرفی پنج نوآوری برای پنج سال آینده پیشبینیهایی را در مورد آینده بشر ارائه میکند.
براساس گزارش PhysOrg.com، در این راستا امسال IBM توجه خود را بر روی این نکته متمرکز کرده است که چگونه میتوان شهرهایی را که در آنها ساکن هستیم تغییر داد. این پنج نوآوری به شرح زیر است:
1- سیستمهای ایمنی شهرها:
بهداشت فردی شهروندان قادر خواهد بود که پیشبینی کند دقیقا چه وقت، کجا و چگونه ویروسهای جدید توسعه مییابند و میتوان در مقابل آنها از جمعیت دفاع و گسترش بیماریها را محدود کرد. این سیستمهای ایمنی شهری بر پایه شبکهای انفورماتیکی استوار شدهاند که استانداردسازی متدهای اشتراک گذاری اطلاعات مربوط به سلامت و بررسی اپیدمیهای بیماری مسری را امکانپذیر میکند. [نکته بهداشتی روز]
2- ساختمانها درک میکنند و از خود واکنش نشان میدهند:
شبکههای برق، شبکههای آب، ضدعفونی کردن آبهای آلوده و سیستمهای گرمایشی با کمک هزاران حسگری که به طور ثابت و مداوم بر سطح مصرف شهروندان نظارت دارند به روشی هوشمند ساخته میشوند و همزمان میتوانند سطوح انتشار دی اکسید کربن را کاهش دهند. برای مثال هتل اژدهای هانگشوئو در چین ساختمان هوشمندی است که با شبکهای از سیستمهایی که IBM تولید کرده است عمل میکند.
3- خودروها و اتوبوسهای با مخزن خالی:
حرف E روی اندیکاتور مخزن بنزین دیگر به معنی خالی نخواهد بود بلکه در مفهوم موثر استفاده خواهد شد. در این راستا کارشناسان IBM با همکاری پروژه دانمارکی ادیسون بر روی فناوریهای جدیدی برای بهبود مدت زمان باتریهای الکتریکی وسایط نقلیه کار میکنند به طوری که باتریها با کمک این فناوریها میتوانند مسیر بین 200 تا 400 کیلومتر را در هر شارژ طی کنند. این درحالی است که در حال حاضر این باتریها تنها 30 تا 70 کیلومتر را در هر شارژ میپیمایند. [ارتقاء سبکزندگی به کمک فنآوریهای جدید]
4- شهرها تشنگی ساکنان خود را فرو مینشانند و در انرژی صرفه جویی میکنند:
فناوریهای پیشرفته برای تصفیه آب به شهرها در بازیافت و استفاده محلی آب کمک میکنند و هزینههای حمل و نقل لازم را حداکثر 20 درصد کاهش میدهند. کنتورهای هوشمند و حسگرها میتوانند در داخل سیستمهای آب و برق شهری تعبیه شوند و در زمان واقعی اطلاعات دقیق و صحیحی از مصرف را ارائه کنند و به این ترتیب به بهبود روشهای استفاده کمک کنند.
5- پیش بینی بحران پیش از آنکه به مقامات گزارش داده شود:
نظارت مداوم بر شهرها میتواند موقعیتهای بحرانی و اضطراری شامل جنایات و بلایای طبیعی یا مصنوعی را کاهش داده و بروز آنها را از طریق جمع آوری اطلاعات از تمام مناطق شهر و در زمان واقعی پیشبینی کند.
منبع: مهر