صفحه شخصی فواد فضیله   
 
نام و نام خانوادگی: فواد فضیله
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی معماری - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  طراح معمار
تاریخ عضویت:  1388/12/07
 روزنوشت ها    
 

 کشف ۱۵۰۰ تابلوی نقاشی در میان زباله‌ها بخش عمومی

6

به گزارش هنرآنلاین؛ رسانه‌های آلمان از کشف حدود ۱۵۰۰ تابلوی نقاشی در خانه یک پیرمرد 80 ساله‌ اهل مونیخ خبر دادند که گمان می‌رود توسط نازی‌ها مصادره شده بود.

بنابر این گزارش، در میان این مجموعه بزرگ که تخمین زده می‌شود ارزش آنها به یک میلیارد یورو (بیش از 1/5 میلیارد دلار) برسد، آثاری از هنرمندان نامی کلاسیک مدرن از ماتیس و پیکاسو تا مارک شاگال، امیل نولده، فرانتس مارک، ماکس بکمان و ماکس لیبرمان دیده می‌شود.

گفته می‌شود که ماموران دارایی از اوایل سال ۲۰۱۱ میلادی به این مجموعه گرانبها دست یافته‌اند، اما از پخش خبر آن به رسانه‌ها جلوگیری کرده بودند، زیرا امکان دارد بر سر مالکیت تابلوها مشکلات مالیاتی و سیاسی بروز کند.

در آن موقع پیرمردی که با مقدار هنگفتی پول نقد با قطار از سویس به مونیخ برمی‌گشت، توجه ماموران را جلب کرد. آنها پس از تحقیق از پیرمرد به خانه او در مونیخ رفتند که انباشته از خاکروبه بود؛ اما زیر کومه‌های زباله، گنجی از آلبوم‌های قیمتی پنهان شده بود.

ماموران مالیات وزارت دارایی تابلوها را به محل امنی در نزدیکی مونیخ منتقل کرده‌اند.

رسانه‌های جمعی از قول کارشناسان می‌گویند که این آثار از دو منبع گردآوری شده‌اند. بخشی از آنها آثاری هستند که رژیم نازی میان سال‌های ۱۹۳۳ تا ۱۹۴۵ میلادی از املاک یهودیان ثروتمند ضبط کرده و بخش دیگر را حکومت نازی از موزه‌ها و مجموعه‌های هنر گردآوری کرده و پس از یک بار نمایش در "نمایشگاه هنر انحرافی" برای همیشه از انظار عمومی پنهان کرد.

به نوشته رسانه‌ها تابلوها در اصل به پدر پیرمرد 80 ساله تعلق داشته که تاجر و دلال آثار هنری بوده است. او احتمالا تابلوها را در دهه‌های 30و40 میلادی به بهای ناچیز از یهودیانی که قصد فرار از آلمان را داشتند، خریداری کرده است.

نیروهای متفقین که پس از جنگ آلمان را اشغال کردند، فرد مذکور را به عنوان قربانی ارزیابی کردند، زیرا مدعی بود که به بسیاری از یهودیان کمک کرده تا از آلمان نازی فرار کنند و در راه این فداکاری ثروت خود را از دست داده است.

او پس از جنگ مدعی شد که تمام تابلوها در شهر درسدن بوده و در جریان بمباران شهر توسط متفقین سوخته و نابود شده‌اند. اما او آثار هنری را در انباری مخفی کرده بود که پس از مرگ او به دست پسرش رسید. پسر که اینک پیرمردی 80 ساله است، آثار را سال‌های طولانی در اتاق‌های تاریک و کثیف آپارتمان خود نگهداری کرده است.

بنابه گزارش ماموران، آنها هزاران طرح و نقاشی را در میان قوطی‌های خالی کنسرو و مواد گندیده و کپک‌زده یافته‌اند. در روزهایی که ماموران آثار را از خانه بیرون می‌بردند، پیرمرد هیچ مقاومتی نشان نداده است. به نوشته بی.بی.سی، این پیرمرد در طول سال‌ها به اندازه نیاز برخی از آثار را به فروش رسانده و با درآمد آن زندگی کرده است. از این گنجینه آخرین بار در یک حراجی تابلویی از ماکس بکمان، نقاش اکسپرسیونیست، به بهای حدود 1/2 میلیون دلار به فروش رفته است.

گفته می‌شود که کارشناسان از وجود برخی از آثار معروف این مجموعه مانند کارهای پیکاسو یا ماتیس باخبر بودند، اما گمان می‌بردند که آنها برای همیشه مفقود شده‌اند. انتظار می‌رود که صاحبان پیشین آثار، به ویژه از خانواده‌های یهودی، بازگرداندن آنها را از مقامات آلمانی طلب کنند.

منبع: http://www.honaronline.org/Pages/News-38435.aspx

دوشنبه 13 آبان 1392 ساعت 08:18  
 نظرات