صفحه شخصی فواد فضیله   
 
نام و نام خانوادگی: فواد فضیله
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی معماری - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  طراح معمار
تاریخ عضویت:  1388/12/07
 روزنوشت ها    
 

 نوسازی سرپناه متروک مهاجران شنژن بخش معماری

7

نوسازی سرپناه متروک مهاجران شنژن


معماران دفتر ˝اُ˝ با نوسازی سرپناه و خوابگاه متروکه مهاجران شنژن و تبدیل آن به هتلی شیک به شهرت رسیده‌اند.

سرویس معماری هنر آنلاین: شعاری در معماری می‌گوید" تا می‌توانید نسازید". این شعار نه تنها در مورد طراحی معماری یک بنا صادق است بلکه از سوی دیگر می‌توان اینگونه به آن اندیشید که خیلی وقت‌ها لازم نیست برای ایجاد فضایی که لازم داریم بنایی جدید بسازیم بلکه می‌توانیم از بناهای موجود برای ایجاد فضایی تازه بهره ببریم.

ساختمان‌های متروک، کارخانه‌های از کار افتاده، بناهای تاریخی بی‌مصرف رها شده، و بسیاری از سازه‌های بی کاربرد در گوشه گوشه کوچه‌ها و خیابان‌ها می‌تواند فضای تازه و پر کاربردی برای مردم شهر فراهم کند. کافی است کمی هوشمندی به خرج داد و از امکانات موجود به گونه‌ای بهره برداری کرد که جامعه آن را به عنوان یک ایده تازه بپذیرد و از آن استقبال کند.

در این شکی نیست که اگر بهترین سازه، زیباترین سازه و شیک‌ترین سازه را در شهر برپا کنید اما به دلایل مختلف از سوی مردم مورد ستقبال قرار نگیرد، این سازه بدون کاربرد و بی‌مصرف رها خواهد شد و متروکه‌ای بیش نیست.


از سوی دیگر می‌توان متروکه‌ای را به گونه‌ای بازسازی کرد که مردم رغبت استفاده از آن را در خود احساس کنند و به آن جذب شوند.

استودیو چینی معماران دفتر اُ، با نوسازی استادانه‌ ساختار بتونی خوابگاهی رها شده و تبدیل آن به هتلی رنگارنگ به عنوان بخشی از شناسه شهری منطقه هنری شهر، به شهرت رسیده‌اند.

ساختار اولیه این پروژه متعلق به کارخانه مسکنی در حال تعطیلی بوده که به عنوان سرپناه و خوابگاه گروه اول مهاجران پس از تغییر سیاست مرزهای آزاد در شنژن، حتی با وجود عملکرد ناخوانای آن، مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

بازسازی این خوابگاه از تغییر طبقه همکف آن به بک فضای لابی عمومی همراه با برنامه ریزی‌هایی جهت استفاده به عنوان یک سالن چند عملکردی آغاز شد.


طرح کلی ساختمان نیز علاوه بر سطح خشن بتون قدیمی آن حفظ گردید.

معماران طرح با استفاده از فولاد تیره و شیشه‌های رنگی و ایجاد پنجره‌هایی بر روی نما برای هر اتاق به همراه قاب‌هایی جعبه مانند با تضادی منحصر با بتن تیره نمای خارجی، به این هتل، شور و هیجان بخشیده‌اند.

بازشوهای بزرگ‌تر، نماهایی از بخش پذیرش، کافه، آشپزخانه و فضاهای مشترک را به نمایش می‌گذارند.

منبع: هنرآنلاین

سه شنبه 21 بهمن 1393 ساعت 11:41  
 نظرات    
 
سن سی خلیلی فرد 00:09 چهارشنبه 22 بهمن 1393
0
 سن سی خلیلی فرد
 خیلی وقت‌ها لازم نیست برای ایجاد فضایی که لازم داریم بنایی جدید بسازیم بلکه می‌توانیم از بناهای موجود برای ایجاد فضایی تازه بهره ببریم.درود بر شما این مطلب را من می پسند ودرکسب سریع وارزان موفقیت تجربه کردم